Полтавці готують акцію на підтримку захисників Маріуполя

21 квітня 2022 0
Вже сьогодні, 21-го квітня о 14:00 у центрі Полтави відбудеться акція під назвою « Врятуйте Маріуполь – зупиніть геноцид» на підтримку українських військових, які починаючи з 25 лютого і дотепер мужньо протистоять рашистам у Маріуполі.

Як зазначили організатори, головна мета заходу – привернути увагу керівництва України та світової спільноти до тих звірств, які вчиняють вороги по відношенню до українців у Маріуполі та закликати їх до рішучих дій з протидії цьому.

Новини з оточеного Маріуполя з кожним днем стають все дедалі страшнішими. Тривають бомбардування міста, ні на хвилину не зупиняються вбивства українців, на повну потужність працюють крематорії. Розуміємо, ще бодай кілька днів подібної бездіяльності з боку нашої влади і подібними новинами з нами вже ніхто зможе поділитися. Нікому буде нам про це розповідати. Однак, допоки Маріуполь не підкорений окупантами, допоки наші мужні воїни тримають оборону міста та захищають тисячі життів його мешканців, нам треба діяти. І це передусім розголос, – впевнені організатори заходу ГО «Патріоти Полтавщини». – Приходьте сьогодні на площу перед Полтавським академічним обласним музично-драматичним театром ім .М. В. Гоголя та допоможіть нашим захисникам бути почутими владою України, Європи та США. Віримо, що це допоможе якомога швидше зупинити ворога та припинити безжальний геноцид українців.

Нагадаємо, що вчора, 20 квітня під час ранкового брифінгу Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук анонсувала гуманітарний коридор з Маріуполя для жінок, дітей та людей похилого віку. Однак через дії російської сторони вивезти з міста цивільних так і не вдалося.