645 доба війни в Україні: головні новини станом на 30 листопада

30 листопада 2023 0
Яніна Климань
Обстріли Херсонської, Одеської та Запорізької областей: є загиблий та поранені.

30 листопада вночі росіяни атакували Одещину ударними безпілотниками. Пʼять "Шахедів" знищили наші сили ППО. Влучили у пошкоджену будівлю, що не використовувалася. Пожежу ліквідували рятувальники, повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

За минулу добу противник здійснив 107 обстрілів, випустивши 656 снарядів з мінометів, артилерії, "Градів", танків, БПЛА та авіації по Херсонщині. Російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області; об'єкт критичної інфраструктури та навчальний заклад у Херсоні; медичну установу та дошкільний навчальний заклад у Херсонському районі. Через російську агресію одна людина загинула, ще п'ять – отримали поранення, повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Протягом доби окупанти здійснили 90 БПЛА-атак по Новодарівці, Залізничному, Роботиному й Малій Токмачці та обстріляли з РСЗВ Малу Токмачку Запорізької області. 90 артударів були по території Гуляйполя, Левадного, Полтавки, Новоданилівки, Новоандріївки, Білогір'я, Лугівського, Лобкового, П'ятихаток та інших прифронтових населених пунктів. Надійшло чотири повідомлення про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Про це повідомили у Запорізькій ОДА.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала два удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та ще два – по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ уразили три пункти управління, два склади боєприпасів та два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 30 листопада:

Фото: Генштаб та ВВС NEWS Україна