У чому секрет популярності латексних матраців?

26 лютого 2024 0

Приблизно третю частину свого життя сучасна людина проводить уві сні, але чи є він здоровим та якісним? Далеко не у всіх людей, як виявляється, міцний сон. Причиною цьому насамперед може стати незручне спальне місце. Людина крутиться, намагається знайти комфортне положення і не може міцно заснути та відпочити. Це призводить до подальших проблем – поганого самопочуття і роздратованості.

 

Щоб розв'язати цю проблему, варто купити якісний ортопедичний матрац в інтернет-магазині MatrasRoll. Останнім часом досить популярними стали вироби на основі латексу, яким слід присвятити окрему публікацію.

 

https://lh7-us.googleusercontent.com/q0yB1-Z6wnZA7nlRcYsS_VIyqCPgWeGyW_KM8fzVxFLDo8KrXCVz0PQh2RWYI0Xg3-h8rM4VlVQNLPqBEDFU5MWyJGd1ljwheXllDChRe9Q4_poUTQK4uQRiz4S6QZWlHAtqBFibvLnuCZzKN7_1cgE

 

Що являє собою така модель?

 

Матраци з латексним наповнювачем вважаються одними з найдорожчих. Справа в тому, що в їх складі лише натуральна сировина. Що таке латекс? Це матеріал, виготовлений із соку каучукового дерева (гевеї). Він екологічно чистий та абсолютно безпечний, не має сторонніх запахів та не провокує алергічних реакцій.

 

Очищений сік ретельно спінюють і при твердінні він стає щільним, еластичним та досить гнучким. На виході виробники отримують дуже зручний, помірної жорсткості матрац, який підходить дітям, дорослим та людям з хворобами хребта.

 

Переваги спального місця з наповнювачем із латексу

 

Купити блок із латексом всередині рекомендовано з певних причин:

 
               
  • він довго служить, не втрачаючи властивостей. Середній термін експлуатації такого матраца складає 20-30 років;
  •            
  • сучасні моделі мають знімний чохол, який можна випрати або просушити при потребі;
  •            
  • латексні матраци не приваблюють шкідників. В них не селяться кліщі, клопи тощо;
  •            
  • матеріал відрізняється хорошими ортопедичними властивостями і забезпечує відмінну підтримку тіла уві сні.
 

Як бачите, висока вартість представлених моделей повність виправдовує себе їх характеристиками та функціональністю.

 

Критерії вибору латексних матраців

 

Матраци на основі латексу можуть бути пружинними, безпружинними, мати різний розмір та жорсткість. Звичайно вибирати відповідну модель кожен покупець буде відповідно до своїх уподобань та фінансових можливостей, але можна дати окремі рекомендації.

 

Варто зазначити, що більшість виробів має комбіноване наповнення. Чистий латекс майже не зустрічається, оскільки це дуже дорого. Тому він може поєднуватись з кокосовим волокном, піною або іншими матеріалами. Показник жорсткості також залежить від того, яке наповнення в матраці.

 

Якщо це кокос, він буде досить жорстким, вироби з піною, наприклад, виходять значно м’якшими, а більш універсальними вважаються моделі середньої жорсткості. Вироби з пружинним блоком більш пружні, а безпружинні трішки практичніше. Тонкі матраци можна також скручувати у рулон для зручності зберігання.

 

Дуже важливий показник при купівлі представленого виробу – розмір спального місця. Тому обов’язково виміряйте ліжко перед купівлею. Якщо хочеться зекономити, можна подивитися варіанти матраців зі штучним латексом. Звичайно потрібно зважити всі за та проти, адже не натуральний матеріал не гарантує вам безпеку. Він значно менше служить та й властивості у нього гірші.

 

Якщо ви турбуєтесь про своє здоров'я, хочете мати здорову спину та міцний сон ー обирайте перевірені та якісні ортопедичні матраци.