Двох бійців із Полтавщини посмертно відзначили державними нагородами

23 жовтня 2022 0
Яніна Климань
Олег Костиренко та Іван Шведун посмертно отримали ордени "За мужність".

20 жовтня указом президента України Володимира Зеленського орденом "За мужність" III ступеня посмертно нагородили Олега Костиренка та Івана Шведуна з Полтавщини. Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента України.

Військових нагородили за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Олег Володимирович Костиренко загинув 1 серпня під час артилерійського обстрілу позицій підрозділу поблизу населеного пункту Травневе Бахмутського району Донецької області.

Народився Олег 8 січня 1971 року. Після закінчення школи проходив строкову військову службу в частині спецпризначення повітряно-десантних військ. Після служби створив родину та почав працювати інспектором дорожньо-патрульної служби у відділенні ДАІ при Глобинському РВ УМВС України в Полтавській області. Згодом закінчив школу міліції.

У серпні 2014 року Олег Володимирович пішов захищати українську землю від ворога. Службу ніс в Донецькій та Луганській областях. Рік і два місяці він перебував у зоні бойових дій.

3 вересня 2016 року до січня 2021 року проходив службу у Глобинському районному військовому комісаріаті, після чого його перевели до 72-ї окремої механізованої бригади, де служив старшим стрільцем.

Іван Михайлович Шведун загинув 24 липня поблизу населеного пункту Кодема Бахмутського району Донецької області, в результаті артилерійського обстрілу ворогом позицій підрозділу.

Іван був помічником гранатометника 2 стрілецької роти 1 стрілецького батальйону та старшим солдатом.