Штрафи за вказування віку та статі у вакансії: в Україні запрацювали зміни до закону про рекламу

08 січня 2022 0
Тетяна Наказненко
З 8 січня в Україні вступили в дію зміни до закону про рекламу, за якими роботодавців штрафуватимуть за вказування у вакансії бажаної статі, віку тощо.

В Україні 8 січня запрацювали зміни до закону про рекламу, за якими роботодавців зможуть штрафувати за вказування у вакансії бажаної статі, віку, раси, кольору шкіри тощо. Про це повідомляє hromadske.

Так, згідно зі змінами до закону "Про рекламу", відтепер роботодавців штрафуватимуть за вакансії, які вміщують твердження, які є дискримінаційними за ознаками походження людини, її соціального і майнового стану, расової та національної належності, статі, освіти, політичних поглядів, ставлення до релігії, за мовними ознаками, родом і характером занять, місцем проживання, а також такі, що дискредитують товари інших осіб.

Відповідно до повідомлення, штраф за недотримання цієї норми становитиме у розмірі десяти мінімальних зарплат – 65 тис. грн.  Роботодавці мають сплатити штраф упродовж 15 календарних днів із дня вручення документа від Держпраці.

фото: zaxid.net