Підприємці нададуть прізвища тих, хто тисне на український бізнес. Президент дав доручення підтримати "Маніфест 42"

03 серпня 2023 0
Максим Михайліченко
В Україні створили проєкт "Маніфест 42" до якої приєдналися 42 бізнесмени з України. Ціль — змінити законодавство, аби припинити рейдерські атаки.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками українського бізнесу, після того, як 42 українських підприємці, 28 червня опублікували маніфест на захист 42 статті Конституції України.  

Підписанти маніфесту наголошують - "Рейдери на державній службі переконані у своїй безкарності". Тож підприємці "готові надати конкретні прізвища координаторів та виконавців, які здійснюють тиск на бізнес".  

"Це питання національної безпеки. Незаконний тиск на власників підприємств з боку корупціонерів вже спричинив другу хвилю еміграції промислового бізнесу за кордон. Це втрата робочих місць назавжди", – йдеться в маніфесті.   

Завдання громадської організації "Маніфест 42", перед усім, зміна українського законодавства. Далі побудова комунікації з антикорупційними та іншими органами влади. А також створення реєстру рейдерів: працівників прокуратури, поліції, судді, нотаріусів та інші. Очолить проєкт Сергій Позняк, голова Асоціації підприємців ветеранів антитерористичної операції, засновник компаній FinStream.  

Наразі реєстр наповнюється. Пан Сергій каже, що проєкт введуть в онлайн вже за кілька тижнів.    

Мета реєстру – суспільний осуд координаторів та учасників рейдерських атак, які в умовах війни займаються мародерством.    

За інформацією Forbes, до "Маніфесту 42" зокрема приєдналися власниця фармацевтичної компанії "Фармак" Філя Жебровська, гендиректор "Агромат" Сергій Войтенко та засновник "Текстиль-контакт" Олександр Соколовський.      

Після зустрічі з підприємцями Володимир Зеленський дав доручення заступнику голови Офісу Президента Ростиславу Шурмі побудувати діалог з бізнесом для реагування на проблему рейдерства та інших форм тиску на українські підприємства.