На облаштування двох велодоріжок в Полтаві цьогоріч гроші з міського бюджету не спрямували

12 березня 2021 0
Офіційно в Полтаві дві велодоріжки на вулицях Огнівській та Яківчанській. Проєкти двох додаткових велосмуг вже затверджені, однак коштів на їх облаштування в міському бюджеті немає.

Офіційно в Полтаві дві велодоріжки одна з них розташована на вулиці Яківчанській, а інша – в мікрорайоні Огнівка. Але цього недостатньо, вважає велосипедист Євген Асауленко.

"У межах сучасного світу, Полтаві потрібні розвинена велосипедна інфраструктура й хочеться вірити, що вона буде не лише створюватися для галочки, як іноді буває в наших містах, а і якісною та зручною", – вважає велосипедист Євген Асауленко. 

Облаштували смугу для руху велосипедистів мають й на вулицях Соборності та 23 вересня. 

"Повністю документально оформлені велодоріжки й встановлені дорожніми знаками на Яківчанській та на суміжній велопішохідній частині на вулиці Огнівській. Маємо також погоджені велодоріжки, які будуть облаштовані на вулицях Героїв АТО та 23 вересня. Проте вони ще не реалізовані", – сказав речник патрульної поліції Руслан Возниця.

Цього року облаштувати ці велодоріжки не можуть через брак коштів. 

"Щодо велодоріжок у Полтаві, то кошти на цю програму не були спрямовані на бюджетній сесії, але ще планується перерозподіл коштів. Можливо якась сума все ж таки буде. Поки ми не можемо знати на яких вулицях в цьому році з'явиться велодоріжки", – розповів радник виконавчого комітету Роман Широких. 

Порушити питання щодо розвитку велоінфраструктури міста, депутати планують на сесії Полтавської міської ради, яка попередньо запланована на 19 березня.

Анастасія Гонтаренко, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення