"Тисяча за вакцинацію": комісій за користування картками не буде

29 листопада 2021 0
Олена Кулага
Віртуальні картки в застосунку "Дія", на які двічі вакциновані українці отримуватимуть тисячу гривень, будуть безкоштовними.

19 грудня на віртуальні картки в застосунку "Дія" надійде тисяча гривень українцям, які закінчили повний курс вакцинації. Жодних комісій за користування карткою не буде, про це повідомили в "Українській правді" посилаючись на Міністерство цифрової трансформації.

"Громадяни у мобільному застосунку "Дія" проходять коротку верифікацію, яка дозволяє їм отримати гроші на спеціальні банківські картки.

Мінекономіки нараховує гроші на спеціальні карткові рахунки громадян – по одній тисячі гривень. Цими грошима можна буде розрахуватися у підприємствах, які відповідають визначеним MCC-кодам.

На першому етапі програми надання готівки не передбачене. Треба зважити, що ця програма покликана зробити цільову підтримку тих сфер, які зазнали суттєвого скорочення притоку клієнтів через карантинні обмеження або звичайну відмову людей від соціальних контактів у період пандемії. Віртуальні картки – безкоштовні, жодних комісій за обслуговування не буде".

Банки нададуть такі картки безплатно.

Нагадаємо: з 26 листопада у застосунку "Дія" з’явився COVID-сертифікат у PDF-форматі.