На Полтавщині викрили посадових осіб ВЛК, які допомагали чоловікам уникнути мобілізації

21 червня 2024 0
Яніна Климань
Чотирьом лікарям при Миргородському ТЦК обрали запобіжні заходи за підробку документів для ухилянтів.

Про підозру у службовому підробленні та пособництві в ухиленні від мобілізації повідомили чотирьом лікарям ВЛК при Миргородському Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Їм вже обрали запобіжні заходи. Також встановлюють причетність до протиправної діяльності інших посадових осіб територіальної ВЛК.

Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини, замовні документи спільники оформляли без присутності військовозобов’язаних. Завдяки отриманим довідкам ВЛК двом ухилянтам вдалося уникнути мобілізації з подальшим перетином кордону.

Під час обшуків слідчі вилучили довідки з недостовірними відомостями про проходження ВЛК та визнання військовозобов’язаних непридатними до військової служби з виключенням їх з військового обліку. Фіктивні документи вже скасовані рішенням Центральної військово-лікарської комісії Збройних Сил України.


Здійснюють досудове розслідування за  ч. 1 ст. 366 (Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів) та ст. 336 (Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період) Кримінального кодексу України.

Фото: ГУ Нацполіції Полтавщини