На Полтавщині двоє чоловіків незаконно виловили 30 кг риби на водосховищі: ВІДЕО

02 січня 2024 0
Дарина Омелич
Під час патрулювання Кам'янського водосховища поліціянти викрили двох браконьєрів, які перевозили близько 30 кг свіжовиловленої риби в автомобілі.

2 січня 2024 року під час патрулювання акваторії Кам'янського водосховища, в межах села Самусіївка Кременчуцького району правоохоронці виявили автомобіль "Нива", в якому 48-річний водій та 50-річний пасажир перевозили свіжовиловлену рибу.

Автомобіль "Нива" на якому браконьєри перевозили незаконно виловлену рибу, Кременчуцький район, 2 січня 2024 рік. Фото ГУ НП у Полтавській області

Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини, під час поверхневого огляду правоохоронці виявили в причепі авто човен з навісним двигуном, майже 30 кілограмів риби та 400 метрів сіток.

У рибалок вилучили човен, рибу та сітки. За попередньою оцінкою фахівців, завдані державі збитки становлять понад 62 тисячі гривень.

За цим фактом відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України.