Засудили чоловіка, який у магазині на Полтавщині пошкодив товару на понад 5 000 грн

13 серпня 2021 0
Тетяна Наказненко
У травні у Карлівці в магазині "АТБ" чоловік пошкодив товару на понад 5 000 грн. За скоєння хуліганства, його засудили до службового обмеження для військовослужбовців.

Службове обмеження для військовослужбовців строком на рік з відрахуванням в дохід держави десяти відсотків із суми його грошового забезпечення призначив Карлівський районний суд чоловікові за хуліганство. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з текстом вироку, обвинувачений проходив військову службу за контрактом у Збройних силах України у військовій частині А1126 на посаді майстер-номер обслуги 1 розрахунку 1 самохідного артилерійського дивізіону бригадної артилерійської групи у військовому званні "солдат". 14 травня 2021 року близько 18:00 він прибув до місця свого проживання на вихідні та повинен був повернутися до військової частини о 7:30 наступного дня.

Утім, 15 травня 2021 року близько 21:10 він у приміщенні торгового залу ТОВ "АТБ Маркет 558", розташованому на вулиці Успенській, 1/6 у Карлівці, вчинив словесну суперечку із охоронцями магазину через те, що, ніби то, працівники закладу не виконують свої професійні обов’язки. Під час цього чоловік не зважав на інших відвідувачів та на неодноразові зауваження працівника магазину з проханням заспокоїтися. Потім демонстративно розбив скляні пляшки з алкогольними напоями, внаслідок чого спричинив "АТБ Маркет 558" майнову шкоду на загальну суму 5 675 грн.


У суді обвинувачений свою вину у скоєнні правопорушення визнав повністю.

Таким чином його визнали винним у скоєнні проступку, передбаченого ч. 1 ст. 296 (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю) Кримінального кодексу України і призначили покарання у виді обмеження волі строком на рік.

Однак, на підставі ст. 58 Кримінального кодексу України, чоловіку замінили покарання у виді обмеження волі на покарання у виді службового обмеження для військовослужбовців.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області