На Полтавщині автомобіль збив 50-річного велосипедиста

13 вересня 2022 0
Дар'я Жученя
У Полтавському районі в ДТП постраждав 50-річний чоловік: наразі лікарі борються за його життя.


12 вересня близько 20:30 медики повідомили поліції Полтавщини про дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася в Полтавському районі, на трасі Петрівка - Скороходове – Чутове. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.

Автомобіль Нива-2121, яким керував 34-річний місцевий чоловік, зіткнувся з велосипедом, яким керував 50-річний житель смт Скороходове.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди велосипедист отримав тілесні ушкодження. Його доставили до Полтавської обласної клінічної лікарні. Чоловік перебуває у тяжкому стані.

Водій автомобіля був у стані алкогольного сп’яніння. Під час обстеження прилад показав понад 2 проміле алкоголю в крові.

Водія автівки затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та розглядають питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, якщо вони заподіяли потерпілому тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Якщо суд визнає вину водія авто, чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Нагадаємо, що на Полтавщині сталася дорожньо-транспортна пригода, в результаті якої одну людину госпіталізували.