Під час снігопаду у Полтаві працювало понад 30 одиниць техніки, але двори були неприбрані

01 лютого 2021 0
Полтавські дороги та вулиці засипало снігом. Якщо тротуари та дороги комунальники намагалися прибрати, то до більшості дворів працівники не дійшли. Тож місцевим доводилося брати лопати в руки й відкидати сніг самим.

Снігопад, що розпочався вночі 1 лютого, тривав до обіду.

У місті працювала очисна техніка та комунальники. На дорогах утворилося місиво із піщано-сольової суміші та бруду.

"Жахливо насправді. Я взагалі кременчуківка, вже 10 років живу в Полтаві. В порівнянні з Кременчуком, ситуація в Полтаві дуже ганебна. Я є й водієм і мешкаю в центрі, тому для мене важливо, щоб було почищено й тротуари й дороги", – сказала полтавка Олександра Цибульська.

"Погода чудова, треба їхати на лижі. Тротуари поки що неприбрані. Комунальники ходять, прибирають, але поки що дійсно важко", – розповів полтавець Олександр Смірнов.

У патрульній поліції повідомляють, попри сильні снігопади, ускладнень руху на дорогах міста та області не було. Певні складнощі виникають в тих місцях, де поки що не встигла проїхатися снігоочисна техніка.

Попри снігопад, більшість водіїв до ситуації на дорогах поставилися з розумінням.

"Це ж природа, тут хоч чистити, хоч не чистити. Я ось п'ять хвилин назад почистив, вже машину замело. Справляються, тут не від них залежить. Менше буде вітру, менше буде снігу – буде все нормально", – сказав водій Євгеній Гачук.

"Не встигають напевно, я думаю, а так все добре", – прокоментував водій Ігор.

Якщо тротуари та дороги комунальники намагалися прибрати, то до більшості дворів багатоповерхівок працівники не дійшли.

Тож місцевим доводиться брати лопати в руки й відкидати сніг самим.

"Як бачите, нічого не чищено. Тож треба своїми силами. Халатно просто ставляться. Я розумію, що непогода й неочікувано випав сніг, але все одно могли б й краще", – розказав полтавець Артем.

"На сьогодні перша задача, яка стоїть, аби загальноміський транспорт міг проїжджати. Тому на першому місті у нас стоять дороги, а потім у нас двори. Я думаю, що у двори ніхто не доходив і в таких умовах, коли є перепади температури, то плюс, то мінус, я думаю туди ніхто не встигне дійти", – сказав начальника управління житлово-комунального господарства Сергій Сінельнік.

Також в управлінні ЖКГ повідомили, прибирання дворів від снігу коштуватиме додаткових витрат міському бюджету.

Нагадаємо, на утримання доріг у 2021 році у Полтаві спрямували 100 мільйонів гривень.

Тамара Мордик, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення