Посадовець-комунальник з Полтави вимагав гроші за перевезення загиблих військових: чоловіка затримали

14 квітня 2023 0
Максим Михайліченко
Заступник керівника КП похоронно-ритуального обслуговування вимагав гроші з підприємців за перевезення тіл загиблих військових на кладовище.

У Полтаві затримали заступника керівника комунального підприємства похоронно-ритуального обслуговування Полтавської міської ради за вимагання хабаря. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Полтавській області.

Посадовець систематично вимагав гроші в підприємців зі сфери надання ритуальних послуг. У разі відмови їм не давали працювати шляхом створення штучних перешкод.

У одного з підприємців комунальник вимагав 25% готівкою від заробленої суми з перевезення загиблих військових. Таку суму повинен був сплачувати працівник щомісяця. Також додатково підприємцю треба сплачувати 500 гривень із кожного катафалка, який заїжджає на кладовище.

13 квітня правоохоронці затримали посадовця під час передачі чергового хабаря.

Комунальнику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Розв'язують питання про обрання запобіжного заходу.

Посадовцю може загрожувати позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Фото: Офіс Генерального прокурора України.