На Полтавщині засудили чоловіка, який напав на таксиста

08 березня 2021 0
Ольга Семенко
Суд виніс вирок кременчуківцю, який побив таксиста та розстріляв його автомобіль.

Рік іспитового строку отримав уродженець Кременчука, який напав на таксиста. Відповідний вирок ухвалив Автозаводський районний суд Кременчука. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з реєстром, 31 грудня 2020 року близько 3:30 обвинувачений спільно з чотирма особами перебував неподалік готелю Кремінь у Кременчуці. Вони сіли в легкове таксі "Daewoo Lanos", водій якого відмовився їх перевозити, через перевищення загального вагового ліміту для перевезення пасажирів легковим автомобілем.

Обурений відмовою, один з пасажирів почав душити таксиста із заднього сидіння. Коли останній намагався звільнитися, обвинувачений, сидячи на передньому пасажирському сидінні, почав бити його кулаком по обличчю та голові. Після цього обвинувачений вийшов з автомобіля та предметом, схожим на пістолет з патронами травмуючої дії, вистрілив десять разів у бік таксі. Після чого зник з місця події.

Чоловіка визнали винним у хуліганстві, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України). Обвинувачений уклав угоду про визнання винуватості. Йому призначили три роки позбавлення волі та звільнили від покарання з іспитовим строком.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.