На вихідних у Полтаві працюватимуть непродовольчі магазини та кавʼярні

04 грудня 2020 0
Карантин вихідного дня скасували. У вихідні поновлять роботу торгові центри, магазини та кавʼярні. Останні обслуговуватимуть відвідувачів до 22.00.


Ці вихідні Полтава проведе без карантину вихідного дня. Будуть працювати магазини непродовольчих товарів, торгові центри та заклади харчування до 22.00. Після – здійснюватимуть лише адресне доставлення.

"Звичайно сподіваємося, що людей буде більше, бо у вихідні їх завжди має бути більше. Але зараз не знаємо як складеться картина", – сказав бариста Денис Ягунов.

Продавці говорять, що сподіваються не лише збільшити продажі, а й уникнути натовпів. Черги були протягом тижня ввечері, коли містяни здійснювали закупи після роботи.

"Втрачали покупців поки були зачинені. Але тепер сподіваємося, що перед Новим Роком скасували карантин вихідного дня й покупців побільшає", – розповіла продавчиня Анна Монченко.

Скасування карантину вихідного дня не знімає заборони помаранчевої зони.

Під забороною лишаються концерти та заходи з кількістю учасників понад 20. Кінотеатри пускають не більше ніж 50 відсотків відвідувачів. У громадському транспорту перевозять лише пасажирів на "сидячих" місцях. Відстань між столиками у кавʼярнях має бути не менше ніж 2 метри, а за столом не більше чотирьох людей.

Полтавці по-різному ставляться до скасування карантину вихідного дня.

– Він і до цього нам не заважав, – розказала полтавка.
 А мені байдуже, – відповіла дівчина.
 Авжеж, дівчатам завжди їсти хочеться, – сказала дівчина.
– Ви про похід в кафе? – уточнили ми.
– Так.

"Так, дуже радіємо", – сказав хлопець.
"Нормально", – прокоментував чоловік.

Протягом трьох тижнів, коли діяв карантин вихідного дня, Держпродспоживслужба області сказала 153 протоколи на заклади за порушення режиму роботу.

Олександра Шилова, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення