На Полтавщині запрацюють кабінети психологічної допомоги для дітей і дорослих

12 липня 2023 0
Яніна Климань
У Полтавській області можна буде безоплатно звернутися за допомогою до психолога для зміцнення психічного здоров’я.

Нещодавно в Полтавській області стартував новий проєкт "Зупинка: Я". Цей проєкт створили для надання комплексної психологічної допомоги для зміцнення психічного здоров’я й відновлення ресурсу українців.

Новий проєкт передбачає всебічну підтримку учасників, зокрема консультації з психологом, за потреби – з психіатром, довготривалий супровід, роботу онлайн та наживо, роботу мобільних психологічних команд, які вже працюють у різних населених пунктах. До проєкту можуть долучитися батьки й опікуни дітей з особливими освітніми потребами, жінки з дітьми до 18 років, у сім’ях яких загинули годувальники, спеціалісти професії "Люди-люди", які зіткнулися з вигоранням.

Будуть створені кабінети психологічної допомоги в дев'яти населених пунктах області: Полтаві, Нових Санжарах, Кобеляках, Горішніх Плавнях, Кременчуці, Глобиному, Хоролі, Лубнах та Миргороді. У них діятимуть три мобільні бригади, які проводитимуть аналіз і моніторинг психологічного стану та надання цільової гуманітарної допомоги для підтримки установ надавачів соціальних послуг і закладів освіти. Окремо будуть організовані заходи онлайн: індивідуальні та групові психологічні консультації. Про це повідомили в Полтавській обласній військовій адміністрації.

У межах проєкту передбачено надання гуманітарної допомоги – освітні набори, які можуть використовувати вчителі та фахівці роботи з учнями з особливими освітніми потребами.