На Полтавщині 47-річний п'яний чоловік викрав автомобіль

27 червня 2023 0
Яніна Климань
У Кременчуцькому районі чоловік викрав у свого односельця автомобіль "Mazda". Порушника виявили за кермом легковика у стані алкогольного сп’яніння.

26 червня близько 18:00 до відділення №2 Кременчуцького райуправління поліції звернувся місцевий житель та повідомив про незаконне заволодіння його автомобілем "Mazda", який був припаркований біля приватного домоволодіння в одному із сіл Кременчуцького району.

Під час проведених оперативно-розшукових та слідчих дій виявили місцеперебування транспортного засобу та встановили особу, причетну до скоєного правопорушення.

Порушником виявився 47-річний односелець  заявника. Його знайшли поліціянти на одній із вулиць Кременчука. Чоловік перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

За цим фактом розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Наразі вирішують питання щодо повідомлення фігуранту про підозру та обрання йому запобіжного заходу. 

Крім того, на водія склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.