Кременчуцьке підприємство зобов’язали сплатити понад 70 000 грн штрафу

28 жовтня 2021 0
Ольга Семенко
Верховний Суд не задовольнив касаційну скаргу приватного підприємства щодо скасування штрафу за порушення законодавства про працю.

Кременчуцьке приватне підприємство "Арт-Інжиніринг" зобов’язали сплатити 74 460 грн штрафу за порушення законодавства про працю. Про це повідомила пресслужба Головного управління Держпраці у Полтавській області.

Згідно з повідомленням, під час інспекції 2018 року зафіксували, що підприємство не нарахувало та не виплатило зарплатню за роботу в наднормовий час одному працівнику та не компенсувало всі невикористані дні щорічної відпустки при звільненні другому працівнику. Управління Держпраці оштрафувало підприємство на 74 460 грн.

У вересні 2018 року приватне підприємство звернулося до Полтавського окружного адміністративного суду з позовом до Управління Держпраці у Полтавській області про визнання незаконною та скасування постанови про накладення штрафу.

Рішенням Полтавського окружного адміністративного суду та постановою Другого апеляційного адміністративного суду у задоволенні позову відмовили. Не погодившись з даними рішеннями, підприємство звернулося до Верховного Суду з касаційною скаргою.

Верховний суд, перевіривши доводи касаційної скарги та надаючи оцінку правильності застосування судами норм матеріального і процесуального права у спірних правовідносинах, зробив висновок, що суди попередніх інстанцій не допустили порушень норм матеріального і процесуального законодавства у висновках щодо правомірності підстав проведення перевірки Управлінням Держпраці у Полтавській області.

Касаційну скаргу залишили без задоволення, а судові рішення – без змін.

Постанова Верховного Суду набирає законної сили з дати її прийняття, є остаточною і оскарженню не підлягає.