На Полтавщині зі Свято-Миколаївського храму викрали речей на близько 25 тис. грн

03 серпня 2021 0
Тетяна Наказненко
У Полтавській області зі Свято-Миколаївського храму на Пирятинщині викрали речей на близько 25 тис. грн. Особу, причетну до крадіжки, встановили.

28 липня до відділення №1 (м. Пирятин) Лубенського райуправління поліції надійшла заява від настоятеля Свято-Миколаївського храму, що розташований у селі Вікторія Лубенського району, про крадіжку цінностей із церкви.

Під час проведення оперативних заходів та слідчих дій поліціянти того ж дня встановили підозрюваного у скоєнні злочину. Ним виявився 23-річний чоловік без постійного місця проживання, який раніше мав проблеми із законом, повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.

Під час досудового розслідування слідчим стало відомо, що чоловік проник до приміщення храму, звідки таємно викрав ноутбук, мікшер та вбрання для богослужінь на загальну суму близько 25 тис. грн.

Речові докази вилучили та направили на експертизу.

Фігурантові повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, вчинена повторно, поєднана з проникненням у приміщення) Кримінального кодексу України, йдеться у повідомленні.

Слідчий суддя Пирятинського районного суду обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою строком на 60 діб.

У рамках кримінального провадження триває досудове розслідування.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області