За фактом невиплати зарплати експрацівникам "АвтоКраЗу" поліція відкрила кримінальне провадження

16 червня 2021 0
Тетяна Наказненко
На Полтавщині поліція розслідує кримінальне провадження за фактом невиплати зарплати колишнім працівникам "АвтоКразУ". Попередньо, сума боргу становить майже 100 млн грн.

До поліції Полтавщини за допомогою щодо невиплати заробітної плати звернулися 250 колишніх працівників приватного акціонерного товариства "Кременчуцький автомобільний завод". За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за кваліфікуючими ознаками ч. 2 ст. 175 (Невиплата заробітної плати) Кримінального кодексу України.  

За інформацією Управління Держпраці, заборгованість з виплати заробітної плати працівникам цього підприємства складає близько 100 млн грн, повідомили у пресслужбі поліції Полтавщини.

Також з’ясували, що службові особи підприємства протягом шести місяців не допускають інспекторів праці для проведення контрольних заходів. 

Крім того, вони без пояснення причин не надали в повному обсязі тимчасовий доступ слідчому до документів щодо нарахування та виплати заробітної плати, зазначених в ухвалі суду.

Таким чином 16 червня, у рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні, слідчі та працівники поліції  проводять санкціонований судом обшук в приміщеннях бухгалтерії ПрАТ "АвтоКрАЗ" у Кременчуці.

Наразі проводять судово-економічні експертизи щодо визначення розміру заборгованості з виплати зарплатні працівникам та можливості здійснити цю виплату.

За результатами проведених експертиз, деяким службовим особам мають повідомити про підозру  у невиплаті зарплати.

Тривають слідчі дії.