280 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 30 листопада

30 листопада 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Дніпропетровської, Харківської та Запорізької областей, бойові втрати ворога: головні новини станом на ранок 30 листопада.


На ранок 30 листопада росіяни накрили вогнем з "Градів" та важкої артилерії місто Нікополь та Марганецьку громаду Нікопольського району Дніпропетровщини. Прилетіли близько 30 снарядів. Люди лишились неушкоджені. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

29 листопада окупанти завдавали артилерійські та ракетні удари по Куп’янському району Харківщини. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У Козачій Лопані, що в Харківському районі, обстріли росіян зруйнували чотири квартири багатоквартирного будинку. Люди лишилися неушкоджені.

51-річний чоловік у Салтівському районі Харкова знайшов вибухонебезпечний предмет. Чоловік отримав вибухову травму, стан медики оцінюють як середній.

У ніч із 29 на 30 листопада росіяни вдарили по Запорізькій області. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

В одному з населених пунктів Запорізького району внаслідок влучання ракети (ймовірно, С-300) пошкоджень зазнав газорозподільчий пункт, виникла пожежа. Її швидко ліквідували, але без газу залишились три вулиці.

За минулу добу наші воїни збили три безпілотні літальні апарати типу "Орлан-10". Про це повідомили у Генштабі збройних сил України.

Більше ніж 1292 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Станом на ранок 30 листопада офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 440. Заросла кількість поранених - 852.

Загальні бойові втрати країни-агресора станом на ранок 30 листопада: