293 доба російсько-української війни: головне станом на 13 грудня

13 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Дніпропетровщини та Харківщини, підрив мосту в Мелітополі, бойові втрати ворога: головне станом на ранок 13 грудня.

У ніч з 12 на 13 грудня росіяни били з "Градів" та важкої артилерії по Нікопольському району, що на Дніпропетровщині. Завдали ударів по Нікопольській, Червоногригорівській та Марганецькій громадах. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

У Нікополі руйнувань зазнали з десяток багатоповерхових та приватних будинків, господарчі споруди, адміністративні будівлі, магазин, лінії електропередач.

12 грудня мінометних та артилерійських обстрілів зазнали Харківський, Чугуївський, Ізюмський та Куп’янський райони Харківщини. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У ніч з 12 на 13 грудня окупанти завдали ракетного удару системою С-300 по місту Куп’янськ. Ракета влучила у двоповерхову адмінбудівлю, повністю її зруйнувавши.

Збройні Сили України поцілили у міст, що з’єднував Мелітополь та село Костянтинівка. Через нього окупанти перевозили військову техніку зі східного напрямку. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала п’ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Більше ніж 1298 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Станом на ранок 13 грудня офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 443. Не зазнали змін і дані щодо поранених - 855.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 13 грудня: