У Лубнах чоловік підірвав гранату біля входу до магазину АТБ: є загиблий та поранені. ВІДЕО

09 вересня 2024 0
Яніна Климань
У місті Лубни загинув чоловік, а троє людей отримали поранення, внаслідок вибуху гранати.

8 вересня близько 23:00 поліціянтам надійшло повідомлення від медиків, що в Лубнах на вулиці Монастирській в місті Лубни поруч із супермаркетом стався вибух гранати. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини, невідомий чоловік кинув вибухонебезпечний предмет у групу людей та втік у невідомому напрямку. Внаслідок цього троє людей (1982, 1983 та 1993 року народження) отримали поранення, їх доставили до Лубенської лікарні інтенсивного лікування.

Оперативники та слідчі встановили, що до злочину причетний 53-річний місцевий житель. Його тіло з численними пораненнями виявили неподалік місця пригоди. Для встановлення причини смерті тіло загиблого направили на судово-медичну експертизу.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 (Закінчений замах на вбивство двох або більше осіб) Кримінального кодексу України.

Разом з тим за фактом смерті фігуранта слідчі розслідують кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.





Фото: ГУ Нацполіції Полтавщини