Достовірність довідок про щеплення вчителів перевірятиме МОЗ - головний санітарний лікар України

09 вересня 2021 0
Олена Кулага
МОЗ перевірятиме документи про щеплення чи протипоказання до вакцинації, які надають працівники шкіл.

Міністерство охорони здоров’я перевірятиме на правдивість документи про щеплення чи протипоказання до вакцинації, які надають працівники шкіл. Про це розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв’ю 9 вересня.

За словами Ігоря Кузіна, по кожній школі зібрали додаткову інформацію, щодо кількості персоналу та працівників, які вже вакцинувалися проти COVID-19.

"Наразі ми розуміємо не лише загальну чисельність персоналу, який обслуговує заклад освіти, але також кількість вакцинованих співробітників. Інформація у нас постійно оновлюється по кожній школі", - розповів Ігор Кузін. 

Керівництво МОЗ співпрацює з правоохоронними органами стосовно перевірок документів, які надають працівники навчальних закладів. 

"У нас доволі налагоджена співпраця з Міністерством внутрішніх справ та зі Службою безпеки України, для того, щоб не лише перевіряти надані довідки, але й фіксувати те, що вони є підробленими, а також з'ясовувати де вони були придбані. Позаяк є відповідна кримінальна відповідальність за підробку таких документів", - повідомив Ігор Кузін.