775 доба російсько-української війни: головне на ранок 8 квітня

08 квітня 2024 0
Дарина Омелич
Обстріл Одещини, Харківщини та Донеччини: є загиблі та поранені.

В ніч на 8 квітня російські терористичні війська вкотре спрямували декілька хвиль ударних БпЛА типу "Shahed-131/136" по південних регіонах. Є влучання в Одеському районі. Пошкоджений логістично-транспортний об'єкт. Уламки збитого дрона також пошкодили АЗС. Люди не постраждали. Про це повідомили у Силах оборони півдня. 

Минулої доби ворог обстріляв Шевченківський район Харкова. Внаслідок обстрілу пошкоджені 19 будинків та 13 автомобілів. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Постраждали п'ятеро людей: 45-річний чоловік та чотири жінки 72, 46,37, 36 років, у них гостра реакція на стрес, а у 45-річного чоловіка осколкові поранення.

За минулу добу внаслідок ворожого обстрілу на Донеччині загинуло двоє людей, ще одна дістала поранення. Про це повідомили у Донецькій ОВА. Загалом за добу росіяни 13 разів обстріляли населені пункти області. З лінії фронту евакуювали 383 людини, зокрема 10 дітей.

У ніч на 8 квітня 2024 року ворог завдав удару керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору окупованої Запорізької області та 24 ударними БпЛА типу "Shahed-131/136". Про це повідомили у Повітряних Силах. В результаті протиповітряного бою Сили оборони України збили керовану авіаційну ракету Х-59 та 17 шахедів.

Фото: Повітряні Сили

Протягом минулої доби Повітряні сили України завдали авіаударів по командному посту, п'ятьох зенітно-ракетних системах, вежі зв'язку та 13 районах зосередження військ, озброєння та військової техніки противника.

Ракетні сили України уразили зенітно-ракетну систему, пост управління БПЛА, артилерійську систему та три райони концентрації зброї та військової техніки російських загарбників.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 8 квітня:

Фото: Генштаб