В Офісі Президента розкрили супутні цілі при звільненні тимчасово окупованого півдня

27 липня 2022 0
Олександра Іоффе
Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк розкрив стратегічні плани військового командування ЗСУ, якого вони прагнуть досягти за допомогою західної зброї.

 

ЗСУ розпочали етап з деблокади тимчасово окупованих територій на півдні. Про це в інтерв'ю вітчизняним виданням повідомив радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк.

За його словами, процес контрнаступу ЗСУ вже розпочався і його темпи та загальна тривалість більшою мірою залежатимуть від обсягів постачання озброєння західними партнерами.

"Якщо зброя буде збільшуватися, усе виглядатиме масштабніше. Не один населений пункт, а одразу 10. Не 100 – 200 загиблих росіян, а 1000. Усі ці маленькі речі будуть характеризувати процедуру звільнення України від окупантів", – наголосив він.

Схожу думку сьогодні. 27 липня озвучив і голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім під час свого чергового брифінгу в Медіацентрі Україна.Він підкреслив, що наразі ЗСУ систематично уражають живу силу ворога та умисне руйнують їхні логістичні шляхи. Як приклад він навів вчорашні влучні обстріли Антонівського мосту, який наразі є непридатним для проїзду військової техніки та транспорту.

Разом з тим Михайло Подоляк наголосив, що окрім підвищення темпів контрнаступу та прискорення звільнення тимчасово окупованих територій однією з цілей цього етапу війни він вважає потужний психологічний тиск на ворога.

"Завдячуючи вражаючим результатам від застосування західної зброї російська пропаганда так чи інакше показуватиме своїм громадянам втрати в Україні і наслідком цього стане повна деморалізація противника. Вони мають бути в паніці. І хоча у російського суспільства немає розуміння, що вони роблять в Україні переконаний, що паніка – це дуже добрий крок до бунту", - пояснив він свою позицію.

Нагадаємо, що у період з 24 лютого по 27 липня Збройні сили України ліквідували близько 40070 російських загарбників, з них 200 осіб знищено протягом останньої доби.