У Полтаві суд призначив покарання жінці, яка намагалася вбити власне немовля

17 серпня 2022 0
Світлана Ніколаєнко
38-річній жительці Полтавської області суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 10 років за спробу вбити 6-місячну дитину.

Жінку 1984 року народження, яка проживає у Хорольській територіальній громаді, Ленінський районний суд Полтави визнав винною та призначив 10 років позбавлення волі за закінчений замах на умисне вбивство малолітньої дитини (п. 2 ч. 15 п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального Кодексу України). Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

У червні 2020 року, перебуваючи за місцем свого проживання, жінка кілька разів повернула голову 6-місячного сина, намагаючись зламати шийний відділ хребта, у наслідку цього дитина втратила свідомість. Життя хлопчика врятували, завдяки своєчасним реанімаційним заходам, проведеним батьком немовля.

Під час досудового розслідування та судового розгляду справи чоловік пояснював, що лікарі запідозрили у дитини важкий діагноз, унаслідок чого в дружини виник намір позбавити сина життя. Обвинувачена неодноразово змінювала покази щодо обставин злочину та так і не визнала вини.

До набрання вироком законної сили жінка перебуватиме під вартою.

Фото: ілюстративне

Нагадаємо, що у Полтаві місцевий житель поранив ножем 22-річного хлопця.