Масштабна ІПСО: через email-розсилку росія намагається посіяти паніку серед українців

23 січня 2024 0
Дарина Омелич
СБУ викрила російську ІПСО, яка через email-розсилку, де пропонується співпраця з окупантами, намагається посіяти паніку серед українців.

Як повідомили у Службі Безпеки України, наразі відбувається масове поширення email-розсилки на поштові скриньки українців, мета якої психологічний тиск. 

Розсилка здійснюється з великої кількості інтернет-скриньок, що перед тим були зламані хакерами РФ, і має всі ознаки цілеспрямованої інформаційно-психологічної операції.

У листах українцям пропонують співпрацювати з російськими спецслужбами за певну винагороду. Ворог всіляко намагається дестабілізувати ситуацію всередині країни. 

Служба Безпеки України вже заблокувала частину адрес, з яких здійснювалася розсилка та закликає українців не реагувати на повідомлення такого типу.

Також в СБУ нагадали, що за передачу інформації про ЗСУ, об'єкти критичної інфраструктури та будь-який інший різновид співпраці з ворогом передбачена кримінальна відповідальність. Подібні злочини можуть класифікуватися як державна зрада.