У Полтавській області попрощалися із бійцями Артемом Карпенком та Віталієм Ганагою

29 січня 2023 0
Яніна Климань
У Хорольській громаді попрощалися із 25-річним та 29-річним бійцями, які загинули на війні.

28 січня 2023 року в Хорольській громаді провели в останню путь двох солдат Артема Карпенка та Віталія Ганаги. Про це повідомили у Хорольській міській раді.

Чин похорону над загиблими героями відбувся у Хоролі на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку. 

23 січня 2023 року внаслідок артилерійського обстрілу поблизу селища міського типу Красна гора Бахмутського району Донецької області загинув Карпенко Артем Олександрович. Народився Артем 14 червня 1997 року в селі Покровська Багачка. Після закінчення  8 класів загальноосвітньої середньої школи, продовжив навчання в Полтавському ліцеї. Освоїв професію електрозварювальника, повернувся у рідне село і за фахом працював у місцевому господарстві СВК "Багачанський". 1,5 року прослужив у лавах української армії, у Національній гвардії України. Строкову військову службу проходив в Одесі. Пізніш здобув ще одну робітничу професію плиточника-лицювальника і застосував свою майстерність у будівельній сфері в місті Києві.   

Захисник був призваний на військову службу по мобілізації 31 серпня 2022 року Лубенським РТЦК та СП м.Лубни. Проходив спеціалізовану воєнну підготовку в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки. Отримав звання старшого солдата та посаду стрілець-санітар 2-го відділення 2-го взводу 10-ої роти 4-го аеромобільного батальйону 77-ої окремої аеромобільної бригади у складі Десантно-штурмових військ ЗСУ.

У нього залишилися батьки Наталія Іванівна та Олександр Анатолійович.

Поховали Артема на кладовищі, у його рідному селі Покровська Багачка.

26 січня 2023 року в бою поблизу села Торське Краматорського району Донецької області загинув Ганага Віталій Олегович – солдат, стрілець 1-го відділення 2-го взводу 3-ої роти 1-го батальйону 80-ої окремої десантно-штурмової бригади у складі Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Народився Віталій 20 березня 1993 року в місті Хоролі. Після закінчення 9 класів Хорольської гімназії вступив до Хорольського агропромислового коледжу та отримав диплом молодшого спеціаліста за спеціальністю "технік-механік". Строкову службу в армії не проходив, добровільно пішов захищати країну. 30 червня 2022 року був призваний на військову службу по мобілізації першим відділом Лубенського РТЦК та СП.

У чоловіка залишилися мама Вікторія Миколаївна, тато Олег Миколайович, брат Андрій. Захисника поховали у рідному місті Хоролі на Алеї Слави.