На Полтавщині лікарка приватної клініки намагалася встановити групу інвалідності призовнику за 5,5 тис. доларів

06 жовтня 2023 0
Яніна Климань
Лікарка полтавської клініки пообіцяла встановити групу інвалідності переселенцю із Донеччини, аби він міг перетнути кордон.

43-річній лікарці з полтавської приватної клініки повідомили про підозру у пособництві в одержанні неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Як повідомили у Полтавській обласній прокуратурі, жінка пообіцяла військовозобов’язаному переселенцю з Донецької області допомогти встановити II групи інвалідності, щоб перетнути державний кордон України під час  воєнного стану.  

Ціна вирішення "питання" становила 5,5 тис. доларів США, які жінка отримала у приміщенні клініки.

Під час обшуку за місцем проживання жінки правоохоронці вилучили понад 10 тис. доларів США та 400 Євро, у приміщенні поліклініки – документи.

Для виготовлення необхідних документів медикиня вступила у змову зі службовими особами Спеціалізованої комісії обласного Центру МСЕК. Тому урамках досудового розслідування провели обшуки в будинку та автомобілі працівника однієї з МСЕК, під час яких вилучили понад 50 тис. доларів США, понад 700 тис. грн та медичну документацію стосовно кількох сотень людей.

Наразі підозрюваній обрали запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Вирішують питання щодо повідомлення про підозру працівнику МСЕК.