На вулиці Навроцького фекалії вже 20 років витікають у підвал

27 квітня 2021 0
Жителі будинку скаржаться на постійний сморід у квартирах. Все через підтоплення підвалу. Самі жителі будинку розв'язати проблему не можуть, тому звертаються до всіх інстанцій. Однак ситуація не вирішується близько 20 років.


Близько 20 років у будинку на вулиці Навроцького постійно витікають нечистоти у підвал.

Ще тиждень тому тут було повно води. Однак зараз вона відійшла. Але залишилися сморід, фекалії та багнюка.

Неприємний запах постійно відчувається у квартирах.

"Затоплено весь підвал було. Сморід в хатах був страшний, очі виїдало прямо. Куди не телефонували: і в "Полтававодоканал", і в ЖЕО", – розповіла жителька будинку.

"Оце доводиться постійно відчиняти вікно, тому що такий сморід, що дихати неможливо", – сказала жителька будинку Лариса Семенова.

"Смердить весь час, скільки я тут проживаю. Там же повний підвал, напевно", – зауважила жителька будинку Антоніна Андріївна.

"Полтававодоканал" під’їжджав, люки перевірили, але в будинок вони не заходять, тому що це не їхня територія", – розповів житель будинку Олег Кирилюк.

Експерт з ОСББ Андрій Хиль перевірив каналізаційні колодязі біля будинку. За них відповідальний "Полтававодоканал".

"Тут потрібно викликати спеціальну гідравлічну машину і робити промивку. Бо там воно ще свіженьке з водою, а тут вже сухе, це все потрібно розбивати", – зазначив експерт з ОСББ Андрій Хиль.

"Добрий день! Потрібно викликати аварійку на Навгродського, 15", – сказав експерт з ОСББ Андрій Хиль.

За кілька годин на місце виїхала аварійна служба "Полтававодоканал. Виїжджають сюди не вперше. Хоча сама прочистка займає близько чотирьох годин.

"Ми обслуговуємо дворові вуличні каналізаційні мережі, якщо це оглядовий каналізаційний колодязь, він на балансі "Полтававодоканалу". Усувати такі проблеми справа, м'яко кажучи, не одна з приємних. Багато полтавців самі ці проблеми створюють", – сказала речниця КП "Полтававодоканал" Ірина Філоненко.


Однак наразі каналізаційні колодязі так і залишилися забитими. Ситуація досі не змінилася. А всього у Полтаві щодня звертаються близько 30 людей з приводу засміченої каналізаційної системи.