459 доба війни в Україні: головне станом на ранок 28 травня

28 травня 2023 0
Російські війська вдарили по Харківщині та Київщині: є загиблі та поранені.

27 травня росіяни здійснили обстріл Харківської області. Ворог завдав ракетного удару по Чугуївському, Харківському, Куп’янському районах. Внаслідок удару окупанти пошкодили житлові будинки та адмінбудівлю селищної ради.

У селі Шепувате Куп'янського району унаслідок обстрілу загинула 61-річна жінка, також отримав поранення 60-річний чоловік. В селищі Дворічне Куп’янського району загинув 60-річний чоловік, який знаходився на подвір’ї будинку. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

В ніч на 28 травня росіяни вдарили по Київщині. Це була наймасованіша атака дронами на столицю з початку повномасштабного вторгнення. Засоби ППО в повітряному просторі Києва знищили понад 40 безпілотників. В деяких районах загорілись житлові будинки, інформація щодо постраждалих уточнюється. Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Збройних сил України уразили два пункти управління, два райони зосередження озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів, та ще один важливий об'єкт противника.

Станом на ранок 28 травня більше ніж 1469 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 483 дитини загинули та понад 986 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 28 травня: