784 день російсько-української війни: головне на ранок 17 квітня

17 квітня 2024 0
Дарина Омелич
Обстріли Чернігівщини, Дніпропетровщини та Харківщини: є загиблі та поранені.

Вранці 17 квітня під час повітряної тривоги лунали вибухи у Чернігові. Росіяни атакували місто ракетами. Піднявся стовп диму. Як повідомив очільник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус є загиблі та поранені. Деталі та кількість загиблих уточнюється. 

Ввечері 16 квітня агресор двічі бив по Нікополю, спрямувавши на місто дрони. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. Пошкоджені три приватні будинки та господарські споруди. З артобстрілу розпочався ранок в райцентрі. Постраждала 63-річна жінка. Внаслідок обстрілу понівечені гімназія, дві приватні оселі та лінія електропередач.

За минулу добу артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини. Окупанти обстріляли смт Золочів Богодухівського району керованою авіабомбою. Є влучання в будівлю "Укрпошти". Внаслідок обстрілу поранення отримали 57-річна жінка та 49-річний чоловік. Їх госпіталізували. Про це повідомив керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони України завдала авіаударів по шести районах зосередженням військ та двох командних постах противника.

Підрозділи ракетних військ уразили один район концентрації російських військ.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 17 квітня:

Фото: Генштаб