549 доба війни в Україні: головне станом на ранок 26 серпня

26 серпня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські окупаційні війська обстріляли Харківщину та Херсонщину: є одна поранена людина.

25 серпня росіяни продовжували обстрілювати населені пункти Богодухівського, Чугуївського, Куп'янського та Ізюмського районів у Харківській області. Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У місті Вовчанськ Чугуївського району, обстрілом пошкодили приватний будинок та господарчі споруди. 

У селі Охримівка Чугуївського району, зафіксували влучання по території фермерського господарства, сталася пожежа.

У селі Кучерівка Куп'янського району, обстрілом пошкодили газову трубу високого тиску та приватний будинок. Поранених та загиблих немає.

Також 25 серпня російська армія обстрілювала Херсонську область. Загалом по області випустили 377 снарядів з мінометів, артилерії, танків, "Градів", безпілотників та авіації. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, об'єкт критичної інфраструктури та будівлю навчального закладу, територію птахофабрики у Херсонському районі, будівлю магазину та територію фермерського господарства у Бериславському районі, підприємство та будівлю спортзалу у Херсоні.

Одна людина отримала поранення.

Авіація сил оборони протягом 25 серпня завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та один по зенітно-ракетному комплексу противника. Про це повідомили в Генштабі Збройних Сил України.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили один зенітно-ракетний комплекс та три артилерійських засоби на вогневих позиціях противника.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 26 серпня: