На ремонт зупинок у Полтаві витратять ще понад 16 мільйонів гривень, хоча торік павільйони ремонтували

17 січня 2022 0
У Полтаві в цьому році знову планують ремонтувати зупинки громадського транспорту. Про це повідомило управління житлово-комунального господарства на сторінці у телеграм-каналі.





У Полтаві на капітальний ремонт зупинок у поточному році витратять 15 мільйонів гривень, а на поточний ще півтора мільйона. Хоча торік у місті вже ремонтували павільйони.

До переліку зупинок, де планують провести поточний ремонт у 2022 році потрапили 24 зупинки громадського транспорту. Серед них Богдана Хмельницького, що у бік центру.

"Це дуже велике крадівництво. Для чого робити ремонт, якщо отакі гроші витратити, а вона отака є, ця зупинка", – розповіла полтавка Анна Головко.

"Я думаю, що це жахливо і є більш насущні проблеми на жаль зараз. Ми з такими зупинками можемо ще жити й жити, а наші лікарні, не дай Боже туди потрапити", – сказала полтавка Ірина Федоренко.

"З одного боку ремонт потрібен, але при цьому, я думаю, як і при великому будівництві-крадівництві, просто відмиваються гроші. Оцей дах, що тут стоїть, він колись звалиться комусь на голову й притисне", – розповів полтавець Юрій Чіпко.

А ну зупинці Вавілова павільйон не дообладнали, місцеві кажуть, що у такому стані зупинка з осені.

"Заривають гроші, то у дороги, то в зупинки, людям краще б щось зробили. Нормальні були зупинки, з покриттям, краще вони не стали", – сказала полтавка Наталія.

"Два роки робити ці зупинки, це дуже задовго і дуже задорого", – розповів полтавець Валерій Костиренко.

Нові зупинки у Полтаві обладнали ще торік. Полтавці про них кажуть таке.

"Зовсім не захищають, подивіться який у них розмір, дуже малий. Коли вітер з цього боку, то не захищає взагалі", – сказав полтавець Артем Перевертайло.

"Не дуже, подивіться, ось щілини, тут може проникнути калюжі, дощ, волога, сніг" – розповів полтавець Максим Малінський.

Є й павільйони, які використовують лише для вживання алкоголю, тому що міський транспорт там не зупиняється.

"Тут в основному збираються одні бездомні. Тут поруч приватний будинок, то там бездомні, і тут на зупинці. Вона тут непотрібна, сюди ж автобус не ходить, її взагалі прибрати звідси та й все", – сказала полтавка Олена Ковальова.

За спрямування 15 мільйонів гривень на капітальний ремонт зупинок ще мають проголосувати депутати. А наразі Полтава досі без бюджету на поточний рік.

"Наразі ми внесли в цей список весь перелік зупинок на капітальний та поточний ремонт, який необхідно виконувати. Остаточна цифра та перелік зупинок буде відомо після затвердження бюджету", – повідомив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Євген Ричка.

Всі ремонти виконуються згідно з технічними характеристиками, які погоджуються з балансоутримувачем. Основна вимога – це утримання в належному стані.

"Є дійсно громадськість, яка має цим займатися і за цим слідкувати. Якщо владу не контролювати, то можуть виникати такі проблеми. Якщо це йдуть бюджетні кошти, то звісно, що вам підфарбують зупинку, і скажуть, що це ми її підтримуємо в нормальному стані. Треба відходити від цих речей", – розповів експерт з ЖКГ Максим Маньковський.

Нагадаємо, кошторис капітального ремонту зупинок у 2021 році склав майже сім мільйонів гривень. Тоді один новий павільйон коштував від 120 до 160 тисяч гривень.