Збитки на понад 2,4 млн грн: на Полтавщині судитимуть майстра лісу за службову недбалість

30 червня 2021 0
Тетяна Наказненко
На Полтавщині судитимуть майстра лісу одного з лісництв за службову недбалість, що спричинила державі збитків на понад 2,4 млн грн.

Направили до суду обвинувальний акт щодо майстра лісу одного з лісництв державного підприємства "Миргородське лісове господарство", якому інкримінують службову недбалість, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Як повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури, за даними слідства, обвинувачений при проведенні вибіркової санітарної рубки не забезпечив належної охорони та захисту лісу і допустив незаконну порубку понад 300 дерев породи дуб, ясен, клен тощо. У результаті цього, держава зазнала збитків на загальну суму майже 2 млн 400 тис. грн.    

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

Нагадаємо, лісничому та майстрові лісу одного з лісництв державного підприємства "Миргородське лісове господарство" повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, яке завдало шкоди охоронюваним законом державним інтересам, а також службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки.

фото: пресслужба Полтавської обласної прокуратури