Полтавські митці створили унікальний гімн-пісню про біль, гнів та патріотизм

12 травня 2022 0
Олександра Іоффе
Близько 40 найталановитіших полтавців спільно записали авторську пісню-гімн "Все, що є Україна".

В умовах повномасштабної війни українці переживають пік культурного піднесення. Активно відроджується та популяризується вітчизняна музика, поезія та мистецтво. Цей потужний культурний бум об’єднав близько 40 полтавських митців та посприяв створенню унікального багатоголосого гімну-пісні під назвою "Все, що є Україна".Вірш, взятий за основу пісні, написав поет, фотохудожник та лікар Андрій Дзюба. А талановитий полтавський композитор Геннадій Туксішвілі поклав їх на музику. Згодом написали сценарій та під авторством Максима Кривошеєва відзняли художній кліп.


"У ньому біль межує з гнівом, бескид втрати вивільняється ясою віри в Україну", – ділиться своїми відчуттями Андрій Дзюба.

У пісенному проєкті, окрім Андрія Дзюби та Геннадія Туксішвілі, також беруть участь відомі в українські митці: Жанна Лтавська, заслужена артистка України, Наталія Май, заслужена артистка України Валерій Соколик, фронтмен групи "Онейроїд"Андрій Боркунов, заслужений артист України Тетяна Садохіна, заслужена артистка України Наталія Сулаєва, Олег Писаренко, заслужений артист України Микола Гармаш, Олеся та Станіслава Май, солісти групи "Діти Фрістайлу" Денис та Анатолій Супруненки, Ta Sama, Геннадій Туксішвілі, гурт "Краяни", заслужений діяч естрадного мистецтва України Геннадій Рагулін і Настя Кандиба, Тетяна Ладур, Олена Водолазова, заслужений артист України Богдан Чернявський і Ольга Чернявська, Олександр Лазарєв, гурт "Живі барабани" (керівник - Євген Дудник), учасники гурту "Violin Cover Mix" Альона Кіба (скрипка) та Вячеслав Козлов (DJ Cherkasoff), Тарас Кабаченко (гітара), Олександр Рудь (бас-гітара), Зразковий аматорський колектив Театр народного танцю "Барви" Полтавської дитячої музичної школи №1 імені Платона Майбороди.



Важливим є те ,що кожен з них походить з Полтави та вже багато років доводить своєю творчістю, що наше місто – духовна та культурна столиця України.

Тож, аби насолодитися творчим доробком та отримати потужний заряд позитивних емоцій, варто завітати 18 травня на 16.00 в ТРЦ "КИЇВ" у локацію "АРТСІТІ" (третій поверх). Там на глядачів чекатиме презентація та концерт.Вхідним квитком на концерт стане будь-яка купюра. За словами організаторів, усі зібрані кошти підуть на потреби ЗСУ.