У Полтаві розпочали процедуру дерусифікації вулиць

06 липня 2022 0
Поліна Кузнецова
Полтавська міська рада створила робочу групу, члени якої уже опрацьовують перелік вулиць, які потребують перейменування.

6 липня у Полтавській міській раді відбулася нарада з приводу перейменування вулиць у Полтавській громаді. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

Наразі робоча група створена і працює, до неї входять експерти та фахівці з питань перейменування: історики, краєзнавці, філологи, представники НСЖУ, Департаменту культури, молоді та сім'ї Полтавської міської ради, Управління з питань містобудування та архітектури.

Члени робочої групи уже опрацьовують перелік вулиць, який пізніше буде передано на розгляд Комісії з питань найменування та перейменування елементів міського середовища та інфраструктури, увічнення пам'яті осіб та подій.

Під час засідання комісії затвердять два списки вулиць:

  • вулиці, які не підлягатимуть громадському обговоренню. (рекомендації до змін назви через орфографічні помилки);
  • вулиці, які підлягають громадському обговоренню.

Після затвердження Комісією, буде опублікована форма, у якій мешканці можуть внести свої пропозиції стосовно назв вулиць.

По закінченню терміну збору пропозицій, будуть додані ті, які надійшли листами.

Робоча група проаналізує список назв і ті, що суперечитимуть законодавству, будуть відхилені.
До решти додадуть обґрунтування і знову відправлять на розгляд комісії, яка має затвердити варіанти перейменувань.

Після цього розпочнеться процедура голосування, де полтавці протягом періоду зможуть голосувати. Платформа налаштована таким чином, що голосувати можуть лише мешканці Полтавської міської територіальної громади та внутрішньо переміщені особи, які тут проживають офіційно. Рішення вважатиметься прийнятим, якщо якийсь варіант набере 50% +1 голос.

Після завершення електронного голосування, кількість голосів сумується і знову розглядається Комісією, а після прийняття нею рішення це питання буде винесено на сесію Полтавської міської ради.
Засідання Комісії з цього питання планують провести найближчим часом.

Нагадаємо, що Лубенська міська рада просить містян обрати нові назви для вулиць.

Фото ілюстративне.