Помер професор медичного університету Полтави Ігор Міщенко

25 червня 2024 0
Яніна Климань
У Полтаві попрощалися з доктором медичних наук, очільником кафедри фізіології у медичному університеті.

22 червня 2024 року помер доктор медичних наук, професором Полтавського державного медичного університету кафедри фізіології Ігор Віталійович Міщенко.

Ігор Віталійович з Відзнакою закінчив медичний факультет Полтавського медичного стоматологічного інституту у 1986 році. Про це повідомили у Полтавському державному медичному університеті. 

Свій науковий шлях у медицині він розпочав, працюючи лікарем-терапевтом у 2-ій міській лікарні та обласній МСЄК № 2 м. Полтава. Згодом свою діяльність він продовжив на посаді головного лікаря Горбанівського геріатричного будинку-інтернату.

До університету чоловік повернувся у 1996 році, розпочавши роботу на посаді асистента курсу геронтології та геріатрії УМСА. Згодом, у 2001 році він прийшов працювати на кафедру нормальної фізіології спочатку асистентом, а з 2002 року - доцентом кафедри.

З 2006 до 2023 рік Ігор Віталійович Міщенко очолював кафедру фізіології Полтавського державного медичного університету, а вчене звання професора він отримав у 2007 році.

Його наукові здобутки знайшли своє відображення у численних друкованих роботах, монографіях, патентах України, підручниках та навчально-методичних посібниках. 

Прощання з професором відбулося 25 червня 2024 року на території обласного паталого-анатомічного бюро.