На Полтавщині викрили інтернет-агітаторку, яка публікувала матеріали з пропагандою сепаратизму

25 січня 2021 0
Вікторія Бондаренко
Кіберфахівці Служби безпеки України викрили і припинили діяльність, керованої з Росії мережі інтернет-агітаторів, які діяли на території Полтавської, Дніпропетровської, Херсонської та Закарпатської областей.

У Полтавській області кіберфахівці Служби безпеки України припинили діяльність інтернет-агітаторки, яка на персональній сторінці у забороненій соцмережі розміщувала публікації з пропагандою сепаратизму та закликами до змін меж території України.

Жителька Горішніх Плавнів брала участь у діяльності понад 20 спільнот антиукраїнського спрямування, які охоплювали аудиторію понад 100 тисяч користувачів, повідомили на офіційному сайті Служби безпеки України.

Кіберфахівці відзначають, що активізація мережі інтернет-агітаторів збігається з так званими «тарифними протестами».

Встановлено, що на замовлення іноземних кураторів фігуранти підбурювали користувачів соцмереж до участі в акціях протесту та порушення громадського спокою.

Крім того, припинили діяльність, керованої з РФ мережі інтернет-агітаторів, які діяли на території Дніпропетровської, Херсонської та Закарпатської областей.

Їх дії кваліфікували за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Слідчі органів безпеки оголосили їм про підозру.