754 день російсько-української війни: головне на ранок 18 березня

18 березня 2024 0
Дарина Омелич
Обстріли Харківщини, Миколаївщини та Херсонщини: є поранені, серед яких - діти.

Вранці 18 березня армія рф обстріляла село Новоосинове Куп'янського району. Внаслідок цього поранення отримав 62-річний чоловік. Вночі ворог завдав удару КАБ по пожежній частині у селі Білий Колодязь Чугуївського району. Пошкоджень зазнала будівля пожежної частини та чотири пожежно-рятувальні автомобілі. Легку травму отримав 29-річний водій автівки. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Вдень 17 березня ворог вдарив балістикою по інфраструктурному обʼєкту в Миколаєві, випустивши з тимчасово окупованого Криму дві ракети. Внаслідок ракетної атаки в лікарні загинула одна людина, ще дев’ятеро людей отримали поранення, з них двоє дітей. Про це повідомив керівник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Минулої доби противник обстріляв 17 населених пунктів Херсонщини. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, припортову інфраструктуру, газову заправну станцію та автосервісне підприємство. Через російську агресію одна людина дістала поранення.

У ніч на 18 березня 2024 року ворог атакував п'ятьма зенітними керованими ракетами С-300/С-400, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 по Сумщині та 22 ударними БпЛА. Про це повідомили у Повітряних Силах. В результаті бойової роботи збили 17 "шахедів".

Фото: Повітряні Сили

Протягом минулої доби сили оборони України завдали авіаударів по шести районах зосередження військ, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ вдарили по трьох районах концентрації російських загарбників.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 18 березня:

Фото: Генштаб