Двоспальне ліжко – на що звертати увагу при виборі?

08 листопада 2023 0

Ліжко – це конструкція, яка має бути не просто красивою чи відрізнятися стильним дизайном. В першу чергу модуль має бути зручним. А для того щоб купити саме такий варіант, потрібно врахувати деякі особливості експлуатації

 

двуспальне
ліжко

 

Отже, якщо ви купуєте ліжко для дитячої, значить вам потрібна модель із колекції «меблі для дітей». Інша справа, якщо це ліжко для оснащення кімнати для дорослої людини. 

А якщо це ще і спальня для подружжя, то це має бути не просте, а двоспальне ліжко. І навіть тут можливі варіації – адже це може бути модуль стандартний, або з розмірами king size.


На сайті інтернет гіпермаркету МебельОк представлені модулі в різних розмірних варіаціях і придбати вийде модель з шириною і 180см, і 190см, і 200см. Безперечно, чим ширше ліжко ти комфортніше буде обом дорослим. Але не всяка конструкція поміститься в приміщення. Тому обираючи двоспальне ліжко, варто оцінити його габарити і впевнитися, що вони підходять саме для вашої кімнати. Якщо по габаритам все складається, то сміливо можна переходити до вибору моделі за кольором, стилем, матеріалами і ціною.

 

Проста конструкція чи складна система?

 

Просте двоспальне ліжко – це каркас на ніжках, який складається з однієї великої «коробки», або двох однакових за розмірами. В цей каркас, оснащений спеціальними підтримуючими ламелями, поміщується матрац (один великий або два менші але однакові за розмірами). Так формується спальне місце для двох дорослих. До речі, сучасні виробники частіше пропонують каркаси «розділені» для розміщення двох окремих матраців. Чому? Щоб кожен міг підібрати під себе матрац по ступеню жорстокості. Це набагато зручніше.

 

Окрім каркасу та ніжок двоспальне просте ліжко ще може бути оснащене висувними ящиками на колесиках. Ці ящики виконують роль місця зберігання різних речей, в тому числі постільної білизни, одіяла, покривала і т.д. Дякуючи цим ящикам, можна підтримувати чистоту та лад у приміщенні.

 

Для виготовлення каркасу використовується або натуральне дерево або ДСП. Ніжки можуть бути виготовлені з:

            
  • Дерева;
  •            
  • Металу;
  •            
  • Міцного пластику.
 

Все залежить від стилістики моделі і її дизайну. Деякі моделі оснащуються спинками. Але все частіше в колекціях виробників з’являються складні моделі, які схожі на кілька рівневі системи. Такі ліжка можуть мати підйомні механізми і замість висувних ящиків вони мають спеціальні ніші для зберігання речей. Також такі складні моделі оснащують спинкою з інтегрованим освітленням і навіть полицями для зберігання книг чи розміщення світильника. Для створення стильних рішень використовується тканинна оббивка, яка додає ліжку ще більшої статусності. Такі моделі коштують дорожче, але вони завойовують популярність дякуючи і своїй багатофункціональності, і своєму шикарному вигляду.

 

ліжко
двуспальне

 

Консультанти MebelOk радять ознайомитися з доступним варіаціями за допомогою фото та описів і так визначитися з покупкою. Головне, що всі моделі якісні, ергономічні і вражають продуманістю конструкції.