541 доба війни в Україні: головне станом на ранок 18 серпня

18 серпня 2023 0
Максим Михайліченко
Російська армія обстрілювала Харківську та Херсонську області: є загиблі та поранені.

Протягом 17 серпня російські війська обстрілювали Харківщину. Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Внаслідок обстрілу міста Куп'янськ, зруйнували приватний будинок та господарчі споруди, сталися пожежі. Загинула 61-річна жінка. Ще одна 60-річна жінка зазнала поранення. Отримала медичну допомогу на місці, госпіталізації не потребувала.

У місті Вовчанськ та селі Вовчанські Хутори обстрілами пошкодили приватні житлові будинки.

Окрім цього, 17 серпня росіяни обстрілювали Херсонську область. Загалом по області випустили 207 снарядів різного типу. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області.

Поранених та загиблих немає.

Авіація сил Оборони протягом 17 серпня завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та два – по зенітно-ракетним комплексам. Також наші бійці знищили два ворожих ударних гелікоптери Ка-52 та чотири розвідувальні безпілотники оперативно-тактичного рівня. Про це повідомили в Генштабі Збройних Сил України.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили чотири артилерійських засоби на вогневих позиціях, два склади боєприпасів та одну станцію РЕБ противника.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 18 серпня: