467 доба війни в Україні: головне станом на ранок 5 червня

05 червня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські окупанти обстріляли Харківщину та Херсонщину: є поранені цивільні.

5 червня о 6:00 росіяни обстріляли Куп’янськ Харківської області. У місті пошкодили житлові будинки, гаражі та господарчі споруди. Поранених та загиблих немає. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

4 червня ворог завдав ракетних ударів по місту Чугуїв. Попередньо поранених та загиблих немає. Обстрілом пошкодили будинки та господарчі споруди.

У селищі міського типу Золочів обстрілами поранили 40-річного цивільного чоловіка та 38-річну жінку. Також ворог вдарив по селу Піщане. Тут пошкодили приватний будинок та поранили 58-річну жінку.

За 4 червня російські війська випустили по території Херсонської області 176 снарядів. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Російські військові влучили в житлові квартали населених пунктів області, територію та будівлі заводу та комунального підприємства Бериславського району. Двоє людей отримали поранення.

Авіація Сил оборони України за 4 червня завдала 15 ударів по районах зосередження ворожого особового складу. Наші захисники знищили шість ворожих розвідувальних безпілотників.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три пункти управління, два райони зосередження озброєння та військової техніки, чотири склади боєприпасів, два зенітно-ракетних комплекси та чотири станції радіоелектронної боротьби противника.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 5 червня: