Затвердили перелік населених пунктів, у яких можна буде скласти НМТ

17 травня 2022 0
Яніна Климань
Національний мультипредметний тест проведуть у 20 областях України.

Міністерство освіти і науки затвердило перелік населених пунктів України, у яких проведуть національний мультипредметний тест. Відповідний наказ МОН від 16 травня 2022 року №445 підписав Міністр Сергій Шкарлет.

Перелік населених пунктів, у яких безпекова ситуація дозволяє провести тестування, визначили обласні військові адміністрації на запит МОН.

Тестування проходитиме у 20 областях України та місті Києві. Наразі неможливо провести НМТ у Донецькій, Луганській, Харківській і Херсонській областях.

Учасники, які не зможуть дістатися до місць проведення основної сесії, зможуть подати заявки для участі в додатковій або спеціальній сесіях тестування.

З міркувань безпеки назви населених пунктів, де відбудуться тестування, не оприлюднюватимуть. Учасники на своїх інформаційних сторінках з 20 травня до 7 червня включно матимуть змогу взяти участь у НМТ і вибрати з наданого переліку найзручніший для доїзду населений пункт.

Невдовзі МОН затвердить перелік країн і міст Європи, де НМТ зможуть пройти учасники, які змушені були виїхати за межі України.

Нагадаємо, затвердили календарний план НМТ у 2022 році. Тестування проходитиме в три сесії: основна відбудеться з 18 липня до 10 серпня, додаткова – 16-20 серпня, спеціальна – 12-16 вересня.