Через інцендент з яхтам спортсменам з Полтавщини заборонили виходити на води Дніпра

06 серпня 2022 0
Олександра Іоффе
Відверте порушення правил виходу плавзасобів призвів до суттєвих обмежень для перспективних спортисменів-веслувальників.

Полтавцям заборонено виходити на воду і кричущий факт подібного порушення у Кременчуці є показником ставлення людей до обмежень воєнного часу. Під час свого чергового брифінгу для регіональних ЗМІ голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін відверто розкритикував відпочивальників та власників яхт, які нещодавно вийшли на води Дніпра.

Також він наголосив, що з березня місяця не давав жодних дозволів на пересування плавзасобами, окрім занять для спортсменів.

"Я, м'яко кажучи, здивований, що комусь в голову приходить розважатися на яхтах під час війни. І ще й прикриваючись Полтавською обласною військовою адміністрацією. За весь час з моменту дії подібних обмежень у нас були дозволи лише для ДЮСШ та тренування спортсменів. Але це не теж саме що кататися на яхтах та гучно слухати музику. Це однозначно ніяке не тренування тож з керівництвом міста й РВА вжили заходів, аби ці та подібні яхти поставили "на якорі", - наголосив Дмитро Лунін.

Нагадаємо, що протягом 30-31 липня кременчужани поскаржилися на плаваючі яхти, з яких лунала гучна музика. Власники плавзасобів свої дії обґрунтували правоохоронцям нібито наявністю дозволів від Полтавської обласної військової адміністрації. Але як виявилося це були неправиві відомості.

Тож після інциденту начальник Кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік з 2 серпня заборонено рух усіх маломірних суден вздовж вод Дніпра. Нові обмеження стосувались, навіть, тих, хто до цього мав відповідний дозвіл ОВА на спортивні тренування. 

Проте Дмитро Лунін зауважив, що надалі рішення скоригують та нададуть можливість спортсменам продовжувати займатися на воді, а підприємствам з вилову риби повноцінно працювати.

Нагадаємо, що з березня поточного року займатися веслувальним спортом на водоймах Полтавщини можна за умови погодження графіку тренувань з ОВА та врахуванням заборони наближення до мостів на відстань 100 м.