У Полтаві хочуть демонтувати сім кіосків поблизу автостанції "Полтава-4"

20 січня 2021 0
Інспекція з контролю за благоустроєм виявила сім незаконних кіосків поблизу автостанції на площі Слави. Власником є "Полтаваавтотранс" й вони відмовилися самовільно демонтувати споруди.

Поблизу автостанції "Полтава-4" мають демонтувати сім кіосків.

В інспекції з контролю за благоустроєм повідомили, що ці споруди не мають дозвільних документів. Ці сім кіосків збудували чотири роки тому, й в них наразі займаються роздрібною торгівлею.

"У ході проведення самоврядного контролю міста на площі Слави, 5 було виявлено сім незаконно встановлених кіосків. Раніше не звертали увагу на ці кіоски, тому що там велося будівництво і вся територія була обгороджена парканом", – розповів заступник директора Інспекції з контролю за благоустроєм міста Руслан Редько.

Ці споруди є власністю автостанції й здаються в оренду. Керівництву надали припис на самовільний демонтаж кіосків, проте вони цього не зробили.

"Це не МАФ, а стаціонарна споруда, на яку є всі необхідні дозвільні документи. Тому, коли цей протокол набере юридичної сили, ми будемо оскаржувати його в суді та доводити свою правоту", – розповів директор ТДВ "Полтаваавтотранс" Сергій Бутко.

Наразі міська комісія з питань розміщення тимчасових споруд має ухвалити рішення демонтовувати кіоски чи лишити.

Анастасія Абаніна, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення