687 доба війни в Україні: головні новини станом на 11 січня

11 січня 2024 0
Яніна Климань
Обстріли Харківщини, Херсонщини та Дніпропетровщини й загальні бойові втрати ворога протягом доби.

10 січня близько 22:30 ворог обстріляв цивільну інфраструктуру Київського району Харкова. Зафіксували влучання двох ракет типу С-300 на територію готелю, сталась пожежа. Пошкоджено автомобілі, підприємства та житлові будинки. Отримали поранення 13 осіб. Серед них два журналісти турецького медіа – громадянка Туреччини та громадянин Грузії. Про це повідомили у телеграм-каналі Офісу Генерального прокурора.

10 січня окупанти скинули дві авіабомби на село Вільхуватка. Загинула 49-річна жінка. Пошкоджено десять будинків, навчальний заклад, магазин. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

10 січня з важкої артилерії ворог тричі обстрілював Нікопольську громаду. Вдарив й дронами-камікадзе. Гучно було в райцентрі, Покровській сільській та Марганецькій громадах. Поранення отримали 56-річний чоловік та 39-річна жінка. Вони лікуватимуться амбулаторно. Про це повідомив начальник Дніпроперовської ОДА Дмитро Лисак.

За минулу добу росіяни 108 разів обстріляли Херсонщину. Російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області. Через російську агресію три людини отримали поранення. Про це повідомив начальник Херсонської ОДА Олександр Прокудін.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по трьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункту управління, двох складах боєприпасів та станції радіоелектронної боротьби противника.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 11 січня:

Фото: Генштаб