У Київській районній раді переобрали голову, попередньому висловили недовіру

09 лютого 2021 0
На позачерговій сесії Київської районної у місті Полтава ради з посади голови звільнили Оксану Корольову-Буцко. Депутати висловили недовіру, а замість неї на посаду призначили голову минулого скликання Сергія Синягівського.

У Київській районній раді переобрали голову. Сьогодні там відбувалася позачергова сесія. Такого питання у порядку денному не було. Пропозицію про звільнення запропонував депутат від фракції "ОПЗЖ" Денис Діхтярьов, аргументуючи це тим, що чинна голова йому не подобається.

"По-перше, це позиція фракції, ми її підтримуємо. Детальніше до прессекретаря. Це була відповідь на провокацію зі сторони й все, це звичайна відповідь. Особистих підстав немає, ніяких питань немає", – розказав депутат фракції "ОПЗЖ" Денис Діхтярьов.

Після двогодинного обговорювання депутати підтримали пропозицію про звільнення голови Київської районної ради, якою була Оксана Корольова-Буцко з фракції "Слуга народу". ЗА її звільнення проголосувало 20 із 38 депутатів. Голосування відбувалось таємно, однак члени фракції "Свобода" від голосування утрималися.

"Ми отримуємося поки від голосування. Тому що, на мій погляд, політичні сили, від яких висувається останній кандидат не зовсім підходить під нашу політичну позицію. Тому звичайно ми їх не можемо підтримати", – розповів депутат фракції "Свобода" Аркадій Піщанський.

Звільнена голова Київської райради своє рішення планує оскаржити в суді.

"Це рішення депутатів, стосовно того, як депутати голосували ми будемо оскаржувати це рішення в суді. Підстав немає, тим паче стосовно законодавства. Ви чули висловлення голови фракцій, вони говорили лише про особисті ставлення, а конкретних, стосовно законодавства, нічого не було", – сказала звільнена голова Київської райради Оксана Корольова-Буцко.

"Сьогодні в нас є люди, які продалися, яких також обрав народ. Вони продалися й сказали, що потрібно змінити голову. Я цього не підтримую, тому що ми повинні й будемо працювати далі для людей. Якби він хотів працювати, посада для цього не обов'язково”, – розповів депутат фракції "Слуга народу" Антон Назаренко.

На посаду голови Київської районної ради запропонували чотири кандидати: Сергія Синягівського, Оксану Корольову-Буцко, Вадима Сороку та Сергія Савенкова, однак двоє останніх відмовилися від посади.

"Ми дійшли до суспільної думки, що треба було звільнити голову районної ради. Особисто наша причина, фракції "Батьківщина", в тому, що була повністю відсутня комунікація з депутатами. Тобто є одні депутати, які в коаліції, а інші – ні", – сказав депутат фракції "Батьківщина" Вадим Сорока.

Новобраним головою Київської районної ради став Сергій Синягівський, який вже був на посаді з 2016 по 2020 рік. У грудні минулого року під час засідання виконавчого комітету стало відомо, що за рік Сергій Синягівській двічі отримав заробітну зарплату у розмірі понад 150 тисяч гривень.

"У мене немає особливої радості й піднесення. Я розумію, що це віз потрібно далі тягнути, а те що ми перебуваємо в політичних трясках це факт, але це нікому не додає шарму й все інше, але треба рухатися далі", – повідомив новообраний голова Київської райради Сергій Синягівський.

Після цього оголосили перерву. Коли продовжать засідання – поки інформації немає.

Анастасія Гонтаренко, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення